Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

O ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Αυτές τις μέρες δημοσιεύονται τα αποτελέσματα τριμήνου των διαφόρων τραπεζών και όπως αναμένετο τα κέρδη τους παρουσιάζουν διψήφια αύξηση και σε μερικές (ALFA) η αύξηση αυτή φτάνει και έως το 41,5%!!!
Αυτά είναι αποτελέσματα οικονομιών τρίτου κόσμου και όχι χώρας που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι αποτελέσματα "καρτέλ" και όχι αποτελέσματα που προκύπτουν μέσα από τους κανόνες του ανταγωνισμού και της ελεύθερης οικονομίας. Αλλά ποιος να ελέγξει τις τράπεζες; Εδώ δεν μπορούν (δεν θέλουν) να σπάσουν και να τιμωρήσουν το καρτέλ του γάλακτος όπου έχουν να ελέγξουν 5-6 γαλακτοβιομηχανίες και ερευνούν υποτίθεται για πάνω από δύο χρόνια και θα ασχοληθούν με τις τράπεζες που υποτίθεται ότι ελέγχει ο κ.Γκαργκάνας; Αυτός ασχολείται μόνο με το ζωνάρι του συνταξιούχου και του μικρομεσαίου τα άλλα είναι για αυτόν ασήμαντες λεπτομέρειες όπως ασήμαντες λεπτομέρειες είναι για αυτούς που προΐστανται του Γκαργκάνα. Όταν αποτελείς μέρος της μεγάλης παρέας των δεξιώσεων, των θαλαμηγών και των κοινών διασκεδάσεων είναι δυνατόν εσύ ταυτόχρονα να ελέγχεις και τους φίλους σου; Δυστυχώς το "σεμνά και ταπεινά" το ακολουθεί μόνο αυτός που το πρότεινε. Οι άλλοι..άστα να πάνε.
Και έτσι οι τράπεζες δανείζουν με υπέρογκα επιτόκια και προσφέρουν αφειδώς στους πολίτες πιστωτικές κάρτες και τους χρεώνουν και από εκεί με τοκογλυφικά επιτόκια και τρελαίνουν τον κόσμο με κάθε λογής παράλογα έξοδα. Ακόμη και για να κάνεις μια πράξη με τα δικά σου λεφτά από τον λογαριασμό σου σε χρεώνουν!!

Και ο κοσμάκης όλο και μπαίνει στο λούκι των τραπεζών σαν τον δύστυχο εκείνον που πιάνεται στο δίχτυ του κάθε τοκογλύφου νομίζοντας ότι μόλις περάσει η μπόρα θα ξεπληρώσει και ξεπληρώνει τελικά μόνο όταν του πάρουν και το τελευταίο κεραμίδι όταν του πάρουν και το τελευταίο περουσιακό του στοιχείο. Και φθάνει κανείς στο σημείο να ξαναδανείζεται για να πληρώσει τα δάνεια και ο φαύλος αυτός κύκλος της καταστροφής συνεχίζεται και ο παράνομος πλουτισμός των τραπεζών συνεχίζεται επίσης.

Και εμείς ασχολούμαστε με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, με το σύνθετο όνομα που δεν θα αποδεχτούν τα Σκόπια, με τους αντιρρησίες της ΝΔ και προσπαθούμε να ξεχάσουμε με τη σάτιρα του Λαζόπουλου που τελικά σατιρίζει τον εαυτό μας.

Κακόμοιρε Έλληνα..