Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

H ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ


Ένα σοβαρό κράτος (Ιταλία) καταδίκασε πρώην πρωθυπουργό της για καταχρήσεις και τον άφησε να πεθάνει στην ξενιτειά γιατί αν γύριζε στην Ιταλία θα έμπαινε φυλακή. Φαντάζεστε αντίστοιχο φαινόμενο στην Ελλάδα;

Ένα άλλο σοβαρότερο από μας,δυστυχώς, κράτος (Τουρκία)καταδίκασε όλο τον γνωστό ως τότε πολιτικό κόσμο και τον έστειλε σπίτι του επειδή ήταν φαύλος και διαπλεκόμενος. Πως αντιδρούμε εμείς στο αντίστοιχο φαινόμενο;

Ένα άλλο σοβαρό κράτος (Γαλλία) κάλεσε μόλις πριν λίγες ημέρες τον πρώην Πρόεδρό του και ιστορικό πολιτικό πρόσωπο στο γραφείο του ανακριτή και επί 3ωρο τον ανέκρινε για κάποιες ατασθαλίες που παρουσιάστηκαν στην προεδρία του και το θέμα παραμένει ανοικτό.
Έγινε τίποτα με δικό μας Πρόεδρο που γυρνώντας από επίσημο ταξίδι κουβάλησε μαζί του όλες τις ηλεκτρικές συσκευές της νέας πολυτελούς κατοικίας του που και αυτήν κατάφερε να την αποκτήσει από το μισθό του;

Σε ένα άλλο επίπεδο τώρα, ένα σοβαρό κράτος (Ιταλία) έστειλε στη Β' Εθνική την πρωταθλήτρια και αφαίρεσε διψήφιο αριθμό βαθμών από τις πιο σημαντικές του ποδοσφαιρικές ομάδες γιατί ήταν ανακατωμένες σε ποδοσφαιρικά και όχι μόνο σκάνδαλα.
Εάν στη θέση της Γιουβέντους βάλουμε τον Ολυμπιακό τον Παναθηναϊκό η την ΑΕΚ είναι σίγουρο πως τουλάχιστον θα έπεφτε η κυβέρνηση. Μην έχετε καμία αμφιβολία.

Σε όλα τα παραπάνω παραδείγματα υπάρχει ένα κράτος που το δημιούργησαν οι ταγοί του και το καθοδηγούν οι νόμοι του.
Στην Ελλάδα οι ταγοί καταπατούν τους νόμους για ίδιον όφελος και αποδομούν το κράτος.

Μέσα στην κουλτούρα της ανομίας και της κοροϊδίας θα έλεγα και η προχθεσινή τροπολογία του Αλογοσκούφη για το 20% του ΟΤΕ. Ανομία γιατί αντίκειται στους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κοροϊδία γιατί ενώ ξέρει πως θα απορριφθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θέλοντας να κερδίσει χρόνο, μας κοροϊδεύει ότι τάχα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δημοσίου. Αφού βγάλαμε τις μετοχές του ΟΤΕ στη χρηματιστηριακή αγορά (ένα μέρος όχι όλες) και αφού μαζέψαμε τα δισεκατομμύρια για να βουλώσουμε τις τρύπες της δικής μας και των προηγουμένων κακοδιαχείρισης θέλουμε να έχουμε και το πάνω χέρι στη διοίκηση του ΟΤΕ και κανείς να μη μας ελέγχει. Έτσι βγάζουμε κάποιο απόγευμα μιας κάποιας Παρασκευής μια τροπολογία και ξαφνικά λέμε στον άλλο που έδινε τα δισεκατομμύρια του και μάζευε μετοχές του ΟΤΕ πως, ως εδώ, καλά τα χρήματα σου κορόιδο αλλά το κουμάντο σε μας. Το γεγονός ότι ο κάθε επενδυτής πιθανόν να μην επένδυε αν ήξερε από την αρχή τους κανόνες του παιγνιδιού δεν απασχολεί το ανυπόληπτο Ελληνικό Κράτος. Το ίδιο δεν κάνει εδώ και χρόνια εξαπατώντας τους πολίτες του εκδίδοντας συνεχώς νόμους που ανατρέπουν το ισχύον καθεστώς που το ίδιο καθόρισε; Και ύστερα κατηγορούμε τους Έλληνες γιατί προσπαθούν να τα κάνουν όλα στο "άρπα κόλλα" και δεν βασίζονται στον μακρόχρονο προγραμματισμό. Ωραίο, Ελληνικό ανέκδοτο!

Φαίνεται πως η κοροϊδία του βασικού μετόχου δεν ήταν αρκετή για να εμπεδώσουμε το μάθημά μας. Και έτσι, ενώ είμαστε σίγουροι πως τελικά θα χάσουμε, προσπαθούμε να αγοράσουμε χρόνο διαλαλώντας δεξιά και αριστερά ένα σωρό ψέμματα με ύφος πομπώδες και σοβαροφανές.

Πάλι θα τους ξεγελάσουμε τους κουτόφραγκους και τους εμίρηδες αυτή τη φορά εμείς οι ξύπνιοι Ρωμιοί πολιτικοί όπως κάνουμε με τους ιθαγενείς εδώ και τόσα χρόνια.

Ευτυχώς που το μυαλό του Έλληνα πολιτικού δεν είναι πάντα ταυτισμένο με το μυαλό του Έλληνα πολίτη και έτσι επιβιώνουμε μεν σαν Έθνος αλλά η περπατησιά μας είναι πολύ αργή γιατί την εμποδίζει η ανομία που επιβάλλουν οι Έλληνες πολιτικοί και η κοροϊδία με την οποία την συγκαλύπτουν.

Έτσι απλά..