Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ...ΟΙ ΙΝΔΟΙ


Δεν με ενδιαφέρει το πρόσωπο της ιστορίας. Με ενδιαφέρει η νοοτροπία της εξουσίας. Προβεβλημένος υπουργός "πιάνεται στα πράσα" να έχει στη δούλεψη του ζευγάρι Ινδών που φροντίζουν την εξοχική του κατοικία στο Κορωπί χωρίς να τους έχει ασφαλισμένους.Ποιός; Αυτός που προΐσταται του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα και που ασφαλώς προΐσταται και των ελεγκτικών μηχανισμών που προσπαθούν να πατάξουν την ανασφάλιστη εργασία! Και αντί να παραιτηθεί αμέσως και να ζητήσει συγγνώμη από τον προϊστάμενό του και από την κοινωνία γενικότερα, βγάζει ανακοίνωση και ισχυρίζεται ότι οι Ινδοί δεν δουλεύουν γι' αυτόν αλλά τους φιλοξενεί στο κτήμα του (με βίλα και πισίνα) επειδή είναι άποροι και έχουν και ένα προβληματικό παιδί!!!

Το θέμα θα σταματούσε εδώ απλώς με τη γελοιοποίηση του ατόμου. Το σοβαρώτερο όμως αρχίζει από εδώ και πέρα. Ο πρωθυπουργός, μόνος από τα ένδεκα εκατομμύρια των Ελλήνων πείθεται για την καλή πράξη του πρόσκοπου υπουργού του και βάζει και το φερέφωνο του να δηλώσει πως οι εξηγήσεις Μαγγίνα είναι επαρκείς και αποδεκτές και ο πρόσκοπος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του!! Αυτά συμβαίνουν στις αρχές του 21ου αιώνα σε ένα κράτος που θέλει να λέγεται δημοκρατικό και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!

Χθες ξέσπασε νέο σκάνδαλο με τον ίδιο υπουργό καθώς έγινε γνωστόν πως το κατάλυμα απόρων Ινδών κτίστηκε με άδεια αναψυκτηρίου και όχι κατοικίας.Και έγινε μεγάλος ντόρος στα κανάλια και ασφαλώς θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο.
Εδώ όμως είναι να απορεί κανείς με την ασπλαχνία ΜΜΕ και πολιτικών και πιθανώς και του πρωθυπουργού ακόμη.Αφου δεχτήκαμε πως οι Ινδοί τυγχάνουν εκεί της υπουργικής ευσπλαχνίας δεν χρειάζονται και ένα αναψυκτήριο να πιουν κάτι, να ξαποστάσουν να χαλαρώσουν λιγάκι;Θα τους έχουμε καθημερινώς να γυρίζουν στα δάση; Προς τι όλος αυτός ο ξεσηκωμός;

Και αν τελικά ο πρωθυπουργός οδηγήσει το υπουργό του σε παραίτηση δεν θα είναι και άδικο και βάρβαρο; Δέχεσαι άνθρωπε μου τον υπουργό σου να φιλοξενεί απόρους και δεν δίνεις σε αυτόν το δικαίωμα να τους ψυχαγωγεί; Τόσο άσπλαχνος είσαι;;;

Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε Θεέ μου σε αυτό τον ωραίο τόπο που λέγεται Ελλάς...