Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Προανακριτική Επιτροπή δια της εις άτοπον απαγωγής


Πολύς λόγος γίνεται για την παραίτηση των δύο εισαγγελέων της υπόθεσης Βατοπεδίου και έχει ανοίξει ένας διάλογος στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα ερτζιανά αν έπρεπε να παραπέμψουν αυτοί την υπόθεση στη Βουλή η αν θα έπρεπε να απευθυνθούν στον προϊστάμενό τους για να κρίνει αυτός την εξέλιξη της υπόθεσης. Και ακούμε βαρυσήμαντες δηλώσεις από βαρυσήμαντους δικαστικούς. Και ενώ υποτίθεται ότι όλοι ομιλούν με βάση το Σύνταγμα και τους κανόνες της Ποινικής Δικονομίας, έχουμε το πρωτοφανές φαινόμενο κάθε πλευρά να έχει αντιδιαμετρικές απόψεις για θέματα που θα έπρεπε να είναι νομικά ξεκάθαρα.
Έτσι απευθύνεται ο απλός πολίτης στη Δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του; Δηλαδή η απόδοση του δικαίου εξαρτάται από το πώς κάθε εισαγγελέας ερμηνεύει το νόμο;
Και ενώ όλοι με αυτά ασχολούνται δεν άκουσα κανένα διάλογο να γίνεται και καμιά επιχειρηματολογία να αναπτύσσεται σχετικά με τους λόγους που αυτοί οι δύο εισαγγελείς παραιτήθηκαν.

Νομίζω ότι τρεις είναι οι πιθανές αιτίες:
1. Είναι ψυχοπαθείς η πνευματικά ανεπαρκή άτομα.
2. Είναι κομματικά ενταγμένοι απέναντι στην Κυβέρνηση και με την παραίτηση τους θέλουν να της δημιουργήσουν προβλήματα.
3. Πιέστηκαν από τους ανωτέρους τους να ενεργήσουν ενάντια από τη συνείδηση τους.

Τέταρτη πιθανή αιτία για αυτή τους την απόφαση όσο και αν σκεφτώ δεν βρίσκω.
Για τις δύο πρώτες πιθανές αιτίες δεν ακούστηκε τίποτα, ούτε και από την Κυβέρνηση ούτε και από την Αντιπολίτευση. Όλοι μίλησαν για την επιστημονική τους κατάρτιση και για την άρτια δικαστική προϊστορία τους.
Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι οι δύο δικαστές ήσαν χαρακτηρισμένοι οπαδοί της Αντιπολίτευσης. Από κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν άκουσα τον παραμικρό υπαινιγμό.
Άρα δια της εις άτοπον απαγωγής όπως λέμε στα μαθηματικά οι άνθρωποι αυτοί παραιτήθηκαν από το Σώμα γιατί πιέστηκαν.
Άρα, πάντα με τη βοήθεια της λογικής, κάποιοι δεν ήθελαν η υπόθεση να οδηγηθεί στη Βουλή.
Άρα, οι δύο δικαστικοί διέγνωσαν κάποιες ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων από μέλη της Κυβέρνησης.
Άρα, ήρθε η ώρα για την συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής για τα πολιτικά πρόσωπα που συνέβαλλαν άμεσα η έμμεσα στη δημιουργία του τεράστιου σκανδάλου της μονής του Βατοπεδίου.