Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2008

Εκλογές Παυλόπουλου με παραγραφή Σκανδαλίδη


Πάρα πολλοί Έλληνες απορούν γιατί να κάνει ο Καραμανλής εκλογές στο άμεσο μέλλον αφού υπό τις καλύτερες συνθήκες θα έχει χειρότερα αποτελέσματα από την σημερινή κατάσταση. Γιατί κανείς δεν μπορεί να έχει αντίθετη άποψη ότι το σημερινό πολιτικό τοπίο επιβαρημένο με όλα τα σκάνδαλα, τις ατομικές συμπεριφορές και τους αδιαφανείς πλουτισμούς κυβερνητικών στελεχών, είναι πολύ χειρότερο για την Νέα Δημοκρατία από ότι πριν τις εκλογές του 2007. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να μπούμε στην λογική αυτών που πιέζουν τον Καραμανλή για άμεσες εκλογές μήπως και τα πράγματα είναι πιο σύνθετα από ότι αρχικά φαίνονται.
Ας δούμε τι λέει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών για αξιόποινες πράξεις που έγιναν κατά την διάρκεια της υπουργίας τους.

"Το αξιόποινο των πράξεων των υπουργών εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει ασκήσει την αρμοδιότητά της για την ποινική δίωξη του υπουργού, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νόμο αυτό (άρθρο 3 παρ.2)".

Άρα αν διαβάζουμε καλά την Ελληνική γλώσσα παρ’ όλο που δεν είμαστε νομικοί, για τυχόν αξιόποινες πράξεις υπουργών που έγιναν κατά την διάρκεια της προηγούμενης Βουλής η άσκηση ποινικής δίωξης αν δεν γίνει από αυτή τη Βουλή τότε το αξιόποινο των πράξεων εξαλείφεται. Τέτοιες είναι οι περιπτώσεις σκανδάλου Siemens, Ομολόγων, Κουμπάρων, Βατοπεδίου ( Α’ φάση), Αγόνων γραμμών και γενικά όπου υπάρχει υποψία για ανάμειξη υπουργών.
Με την ίδια νομολογία, για τυχόν αξιόποινες πράξεις υπουργών που αφορούν την παρούσα Βουλή όπως υπόθεση Βατοπεδίου (Β’ φάση) και για ό,τι πιθανά αξιόποινο συνέβη σε αυτή την περίοδο θα πρέπει η απαγγελία κατηγορίας να γίνει από τη επόμενη Βουλή.

Αφού κατανοήσουμε τα παραπάνω απλά θέματα μπορούμε να καταλάβουμε και τα κίνητρα όσων θέλουν άμεσες εκλογές που είναι και οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ.

Προκηρύσσονται εκλογές σήμερα η στο εγγύς μέλλον. Αφού δεν έχει γίνει ως την ημερομηνία διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών καμία απαγγελία κατηγορίας κατά υπουργών, όλες οι τυχόν αξιόποινες πράξεις των υπουργών που έγιναν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Βουλής ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
Πάμε παρακάτω. Ας υποθέσουμε ότι στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτο κόμμα. Με τον νόμο Σκανδαλίδη που θα ισχύει σ’ αυτές η ΝΔ είναι αδύνατον να έχει αυτοδυναμία. Αν είχε, οι σημερινοί τυχόν ένοχοι θα είχαν πρόβλημα διότι θα συγκληθεί η νέα Βουλή, η Νέα Δημοκρατία θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και υπάρχει όλος ο χρόνος απαγγελίας κατηγορίας για τους τυχόν ενόχους υπουργούς τής σημερινής Βουλής. Όμως η Βουλή συγκαλείται, η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, δεν παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν συνεργάζεται με άλλα κόμματα και η Βουλή διαλύεται και προκηρύσσονται νέες εκλογές. Αυτόματα όλες οι τυχόν αξιόποινες πράξεις υπουργών της σημερινής Βουλής παραγράφονται και αυτές!
Τώρα όμως πάμε σε εκλογές με τον νέο νόμο Παυλόπουλου που δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Η ΝΔ ξαναέρχεται πρώτο κόμμα αλλά τώρα με το αυξημένο μπόνους κατακτά και την αυτοδυναμία. Σχηματίζει κυβέρνηση και όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί των δύο περιόδων είναι άσπροι σαν περιστέρια και η ζωή συνεχίζεται.

Βέβαια σε κάθε σενάριο υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες ως προς το ποιος θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές . Αλλά ακόμη και αν η ΝΔ τις χάσει, όλα τα τυχόν αδικήματα της προηγούμενης Βουλής θα έχουν παραγραφεί.
Αυτά για όσους διατυπώνουν απορίες μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος μέχρι πρότινος.

Το θέμα είναι πως όποιος συμφωνεί με τα παραπάνω είναι βέβαιος πως τυχόν προσφυγή σε άμεσες η σύντομες εκλογές είναι 100% απόδειξης ενοχής της κυβέρνησης, ενοχή η οποία πρέπει άμεσα να παραγραφεί με μηδενική ανοχή.