Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Δαϊλάκης για γέλια και Καραμανλής για κλάματα


Κάθε ένας από μας έχει το δικαίωμα να κάνει λάθη αρκεί να τα αναγνωρίζει και να ζητά συγγνώμη από αυτούς που με τα λάθη του αδίκησε.
Έτσι και ο Πρωθυπουργός, σαν ένας από μας, δικαιούται και αυτός να κάνει λάθη.
Στην περίπτωση αποπομπής Δαϊλάκη φαίνεται πως έκανε λάθος αφού πομπωδώς τον απομάκρυνε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, και μόλις εντός 8 ημερών τον επανέφερε. Η διαφορά με τους κοινούς θνητούς είναι πως ενώ δικαιολογείται ο Πρωθυπουργός να κάνει λάθη, δεν επιτρέπεται να διασύρει την σοβαρότητα του και την σοβαρότητα κυρίως του αξιώματός του γιατί τι να κάνουμε, αυτός υποτίθεται πως μας αντιπροσωπεύει.
Τι κωμωδία είναι αυτή που την μία Τρίτη σε διαγράφω και το παίζω σκληρός, μετά κοιτάζω το αριθμητάρι και βλέπω πως κάτι μου διέφυγε και την άλλη Τρίτη σε επαναφέρω; Είσαι ο Πρωθυπουργός μας άνθρωπέ μου. Το έχεις αντιληφθεί;

Και έχουν μεσολαβήσει εν τω μεταξύ δακρύβρεκτες επιστολές μετανοίας από τον βουλευτή, παρακλητικές επιστολές από το alter ego του βουλευτή (τρομάρα μας)
και συνεχείς απειλές από τον Πρωθυπουργό περί κόκκινης γραμμής και περί (κρατείστε τα γέλια σας εδώ) μηδενικής ανοχής. Κάποτε λέγαμε, το ποιο σύντομο ανέκδοτο, Αλβανός τουρίστας. Τώρα θα λέμε, Πρωθυπουργός με πυγμή .

Αλήθεια, το πυγμαίος μήπως είναι από την ίδια ρίζα;