Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

ΚΛΕΙΝΑΤΕ ΕΠ' ΑΡΙΣΤΕΡΑ ....ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΑΚΡΥΑ

Πολύς λογος γίνεται τελευταία για τα αίτια της ήττας του ΠΑΣΟΚ και οι δύο επίδοξοι αρχηγοί (ο πρόσφατος τρίτος κατεβαίνει και μόνο γιατί κάπου πήρε το αυτί του κάτι για τρίτο πόλο) ισχυρίζονται ότι το μυστικό για την επόμενη νίκη είναι κλίση προς τα αριστερά γιατί λέει το ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε από το όραμα του 1981.
Ξεχνούν βέβαια ότι μετά τον Αντρέα που σε πήγαινε όπου ήθελε και σου πούλαγε ότι ήθελες, το ΠΑΣΟΚ είδε εξουσία δύο φορές με τους ψήφους που πήρε ο Σημίτης, ψήφους που κάθε άλλο παρά κεντροαριστερούς μπορεί να τους χαρακτηρίσει κανείς.

Και ήρθε ο Γιώργος, που του είπαν άλλαξε τα όλα, που τώρα λέει οτι φταίει που δεν τά άλλαξε όλα αλλά έφερε πίσω και Τζουμάκες και Παναγιωτακόπουλους και Λαλιώτηδες μαζί με τις τρομερες γυναίκες του την Ματσούκα, την Ξενογιαννακοπούλου, την Καραχασάν και τέλος τον χαμένο Παράδεισο, τη θρυλική Φώφη. Φαντάσου να προλάβαινε και τις άλλες αλλαγές που δεν πρόκανε...

Και τώρα και αυτός και ο άλλος λένε πως πρέπει να πάνε αριστερότερα για να νικήσουν. Και αφού ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη κατοχυρώσει το λιγώτερο ένα 10% και αφού το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα εξουσίας πρέπει να μαζέψει τουλάχιστον ένα 42% και μάλιστα αριστερόστροφο, σημαίνει πως κατ' αυτούς ένα 52% τουλάχιστον των Ελλήνων κοιτάζει αριστερά.
Των Ελλήνων με τα δύο αυτοκίνητα, με τα εξοχικά, με τα ταξείδια στο εξωτερικό και με τις 3 τηλεοράσες και άνω ανά σπίτι. Εικοσιέξι χρόνια μετά το 81 ο κόσμος άλλαξε. Ποιός θα τους το πεί αφού δεν το καταλαβαίνουν?

Πάντως όχι ο Καραμανλής που εύχεται με όλη τη δύναμη της ψυχής του το ΠΑΣΟΚ να πάει αριστερότερα.
Και μη βιαστούμε τότε να κατηγορήσουμε την Δεξιά του Κυρίου που η εξουσία θα φαίνεται μακρυά. Ας ψάξουν καλύτερα να βρουν τα αίτια στην Αριστερά των κυρίων.