Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ...ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Πριν λίγες ώρες ο νέος Υπουργός Παιδείας Ευρ.Στυλιανίδης, εφαρμόζοντας κατά γράμμα και μετά ασφαλώς από υψηλές εντολές, τη θεωρία "πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι" ανεκοίνωσε την απόσυρση του νέου βιβλίου Ιστορίας της Στ' Δημοτικού.Εκείνου που δεν πρόκαμε να παραδοθεί στα σχολεία γιατί..τα τυπογραφεία τύπωναν ψηφοδέλτια!!!

Η πρώτη αυτή προμελετημένη κίνηση της κυβέρνησης χαρακτιρίζει και καθορίζει το μέλλον της. Ενα μέλλον που θα το υπαγορεύει και το ΛΑΟΣ και οι εκπρόσωποι του φέροντος το πρωθυπουργικό φυλακτό και κυρίως το πιο αρτηριοσκληρωτικό κομμάτι του Ελληνικού Λαού.Κατά τα άλλα "Μεσαίος Χώρος" προς Θεού όχι ΔΕΞΙΑ.

Ας διδάσκουμε στα παιδιά μας για ανύπαρκτα κρυφά σχολειά και για Αγιες Λαύρες που δεν έγιναν ποτέ. Ας μην ενοχλούμαστε όμως όταν η εκάστοτε εξουσία μας αραδιάζει ένα σωρό ψέμματα και μας ζητά να αποσύρουμε και την λογική μας για να τα αφομοιώσουμε.

Πρώτη η κυβέρνηση και αυτοί που την προέτρεψαν απέσυραν τη λογική τους.Το δυστύχημα για αυτό τον τόπο είναι πως η απόσυρση του βιβλίου τελικά είναι το έλασσον και το από πολλούς αναμενόμενο όταν έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοια κοντόφθαλμη και στενόμυαλη νοοτροπία. Γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που τη λογική τους την χρησιμοποιπούν για να σκέφτονται και δεν καθορίζουν τη ζωή τους ούτε από το πολιτικό κόστος ούτε από τις δημοσκοπήσεις αλλά παρατηρούν με απορία πως άλλοι για αυτές "τις αξίες" αποσύρουν τη λογική τους.