Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ακούω αυτές τις μέρες όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να τάζουν διάφορες παροχές και να οραματίζονται μεγαλόπνοα σχέδια η πραγματοποίηση των οποίων απαιτεί να μπει βαθειά το χέρι στον κρατικό κορβανά. Ακούω αμέσως μετά και τον δημοσιογράφο να ερωτά "και που θα τα βρείτε τα λεφτά κύριε Πρόεδρε;" Και η ερώτηση αυτή είναι διαχρονική σε όλες τις προεκλογικές εκστρατείες όπου και η παροχολογία είναι διαχρονική. Και πάντοτε ο κύριος Πρόεδρος προσπαθεί να πείσει με διάφορες σοφιστίες που θα βρεί τα λεφτά ούτε τον δημοσιογράφο πείθοντας ούτε το κοινό φυσικά. Απλώς βαθμολογείται η προσπάθεια και η ευρηματικότητα του κάθε αρχηγού. Ωσπου εφέτος εγένετο θαύμα. Αφου ο Γιώργος Παπανδρέου ανέπτυξε τα σχέδια του για το μέλλον που είναι αρεστά σε κάθε αυτί ήρθε και η σειρά της κλασσικής ερώτησης. Και εκεί όλα λύθηκαν με μια μικρή πρόταση. "Λεφτά υπάρχουν, δεν είναι αυτό το πρόβλημα"!!! Ετσι απλά και πάμε παρακάτω. Και η απάντηση εδόθη και στη συνέντευξη στο Mega και στο "Debate" και αλλού φαντάζομαι αφού είναι τόσο απλή και τόσο βολική.

Είχα γράψει σε προηγούμενο σχόλιο μου ότι ψάχνω για το "μη χείρον" αλλά δεν το βρίσκω πουθενά. Αρχισα να το βλέπω δειλά όταν ένα κόμμα εξουσίας δεν ήξερε τι ήταν συνταγματικό και τι όχι όταν σχεδίαζε πoιο πρόσωπο θα βάλει σαν επικεφαλής του ψηφοδελτιου του Επικρατείας.
Θυμήθηκα ότι και κάμποσα χρόνια πριν τα ίδια συναισθήματα είχα σαν τώρα και λυτρώθηκα όταν είδα ένα ευτραφή κύριο να αλλαλάζει μαζί το πλήθος σε μια πλατεία ¨Καρδίτσα-Καρδίτσα".
Νομίζω πως αυτό που έψαχνα το βρήκα πάλι με αυτό το "Λεφτά υπάρχουν, δεν είναι εκεί το πρόβλημα¨.

Αλλού είναι το πρόβλημα κύριε Πρόεδρε.

Πράγματι.