Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Μόνο 1.059.516,27 Ευρώ κόστισε το site της Βουλής των οικονομικά ανθηρών Ελλήνων!!!


Δεν σκοπεύω να κάνω καμία ανάλυση και κανένα σχόλιο σήμερα. Απλώς, ήρθε στα χέρια μου η απάντηση του Προέδρου του Κοινοβουλίου κ. Πετσάλνικου σε επερώτηση του βουλευτού του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με το κόστος της νέας διαδικτυακής πύλης της Βουλής. Παραθέτω αυτούσια την απάντηση και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του και από το περιεχόμενο κυρίως αλλά και από το ύφος.

"Αγαπητέ κύριε Βελόπουλε,

Κατ' αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ερώτηση που υποβάλλατε σχετικά με το κόστος της διαδικτυακής πύλης της Βουλής. Με χαρά διαπιστώνω ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς,συμμερίζεστε την αναγκαιότητα των προσπαθειών για την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας μας!!!!(τα θαυμαστικά δικά μου).

Σας υπενθυμίζω ότι στο πλαίσιο αυτό η Βουλή των Ελλήνων, ως βασικός θεσμός της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας,έχει δώσει πρώτη το σχετικό παράδειγμα δημοσιονομικού εξορθολογισμού για το 2010, με τη μείωση του πρϋπολογισμού της!!!(πάλι δικά μου τα θαυμαστικά).

Αναφορικά με το θέμα που θέτετε για το έργο της διαδικτυακή πύλης της Βουλής και το κόστος της, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής: Το έργο της διαδικτυακής πύλης της Βουλής εντάχθηκε στο έργο του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Επιχειρησιακό πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας"). Ο σχετικός διαγωνισμός αποφασίστηκε επί Προεδρίας της κας Μπενάκη-Ψαρούδα και ολοκληρώθηκε επί Προεδρίας του κ. Σιούφα τον Ιούνιο του 2009. Το κόστος ήταν α)1.011.318,89 ευρώ για την Ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης και β)48.197,38 ευρώ για την Κατάρτιση χειριστών και διαχειριστών πύλης (συνολικό κόστος έργου 1.059.516,27 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Το 80% του έργου χρηματοδοτήθηκε από κοινοτικούς πόρους , ενώ το 20% από εθνικούς πόρους ((Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών).

Με εκτίμηση

Φίλιππος Πετσάλνικος

Αθήνα 16 Απριλίου 2010
Αρ. Πρωτ. Προέδρου Βουλής 1532/20-4-10"

Δηλαδή οι "κουτόφραγκοι" πλήρωσαν κάπου 847.000 ευρώ τα οποία αν δεν τα πλήρωναν εκεί κάπου αλλού θα πήγαιναν αφού τα δικαιούμασταν σαν κράτος, οι δε "εξυπνορωμιοί" πλήρωσαν περίπου 212.000 ευρώ!!!!

Κατά την άποψη μου αυτό είναι το μεγαλύτερο επισήμως ομολογούμενο σκάνδαλο και κανένας νόμος περί Ευθύνης Υπουργών δεν το έχει παραγράψει. Αναμένουμε την αντίδραση της επίσημης Πολιτείας.