Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Τι θα συμβούλευα τον Σαμαρά αν ήμουν μέλος του πρωϊνού καφέ στη Συγγρού..


"Αντώνη,
Ολοι ξέρουμε ότι βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής της Χώρας. Ολοι ξέρουμε πως ούτε το ΠΑΣΟΚ, αυτό έδωσε ήδη δείγματα, ούτε εμείς μπορούμε σήμερα μόνοι μας να τη σώσουμε.
Η ιστορία δίνει την ευκαιρία και χαρίζει τη δυνατότητα σε κάποιους να γίνουν πραγματικά μεγάλοι αρκεί να ακούσουν το κάλεσμα της.
Σήμερα είμαστε μπροστά κατά 9 μονάδες στις δημοσκοπήσεις. Σήμερα είμαστε εμείς οι δυνατοί και οι άλλοι οι αδύνατοι. Κάποτε ξεκίνησες έναν αγώνα με σύνθημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Το σύνθημα αυτό ίσως τότε δεν βρήκε την σωστή ανταπόκριση του. Το σύνθημα όμως αυτό σήμερα μας καλεί περισσότερο από ποτέ. Κάνε τη υπέρβαση σου Αντώνη. Κάνε εσύ το πρώτο βήμα. Μην περιμένεις τους άλλους που όταν το κάνουν θα είναι πια πολύ αργά. Πρότεινε στο ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνηση γιατί μόνο αυτό σήμερα μπορεί να μας κάνει να ελπίσουμε για σωτηρία. Σκέψου τι υπέρβαση θα κάνεις όταν εσύ, ένας σε αναμονή σίγουρος πρωθυπουργός, προτείνεις συγκυβέρνηση. Σκέψου πρώτα την Ελλάδα και μετά το Κόμμα.
Σίγουρα μια τέτοια κίνηση σου θα δυσαρεστήσει πολλούς φανατικούς Νεοδημοκράτες. Σκέψου όμως πόσους φανατικούς Ελληνες θα ικανοποιήσει. Σκέψου αν αυτή τη αναδιαπραγμάτευση, που πολύ σωστά ζητάς, δεν την κάνει ένα μόνο κόμμα αλλά μια κυβέρνηση που θα βασίζεται στις ψήφους των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων της Βουλής και πιθανώς και όχι μόνον.
Σκέψου αν με αυτή την κίνηση σου σωθεί η Χώρα, τι εκτίμηση θα αποκτήσεις στον Ελληνικό λαό ο οποίος οπωσδήποτε θα σε ανταμείψει όταν έρθει η ώρα.
Αν το ΠΑΣΟΚ δεν δεχθεί την χειρονομία σου, πρόβλημα του. Εσένα όμως θα σε γράψει η Ιστορία.
Η ευκαιρία να γίνεις ΜΕΓΑΛΟΣ είναι μπροστά σου. Μην την αφήσεις να πάει χαμένη."

Αυτά θα συμβούλευα σήμερα στον Αντώνη. Δυστυχώς δεν με λένε Σταμάτη, Φαήλο η Χρύσανθο.
Δυστυχώς η ταυτότητα μου αναφέρει άλλο όνομα...